Ο Σύλλογος

Σκοποί του συλλόγου είναι:
1. Η με κάθε πρόσφορο μέσο διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, επιστημονικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων και δικαιωμάτων των μελών, η ανύψωση του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου και η προστασία των πολιτικών, συνδικαλιστικών, οικονομικών, κοινωνικοασφαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών τους.
2. Η μεταξύ των μελών καλλιέργεια και ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και συναδελφικότητας, η συνεργασία με άλλους συλλόγους για την υπεράσπιση των παραπάνω συμφερόντων και ιδανικών.
3. Η συνεργασία με όλους τους εργαζομένους για την προάσπιση των εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων, για τη διασφάλιση της ελευθερίας και την εδραίωση της δημοκρατίας.
4. Η διαμόρφωση και η προβολή θέσεων πάνω στα ιδιαίτερα ζητήματα των μελών του συλλόγου, καθώς και σε θέματα που αφορούν γενικά το Πανεπιστήμιο και την Ανώτατη Εκπαίδευση.
5. Η εκπροσώπηση των μελών του συλλόγου σε όλα τα δικαστήρια.
6. Η διασφάλιση του έργου, των συνθηκών εργασίας, της επαγγελματικής κατοχύρωσης και εξέλιξης στην Ανώτατη Εκπαίδευση των μελών του συλλόγου.
7. Η προστασία και η συμβολή στην ομαλή λειτουργία των συνδικαλιστικών ελευθεριών, στο πλαίσιο της δημοκρατίας, καθώς και η διεύρυνσή τους.
8. Η συμβολή ως οργανωμένου Πανεπιστημιακού φορέα, σε συνεργασία με άλλους φορείς, στη βελτίωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης.